Fotod ja video: politsei tulistas Berliini katedraalis märatsenud meest, kirik on ümber piiratud (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Politsei piiras täna Berliinis ümber linna katedraali, kuna esialgsetel andmetel oli politseinik kirikuhoones märatsenud Austriast pärit meest tulistanud. Politsei kinnitusel ei ole põhjust kinnipeetut terrorismiga seostada.

Pealtnägijate tehtud videost on näha katedraali ümber automaatidega relvastatud politseinikke ning kirikut ümbritseb piiramislint.

«Berliini katedraalis tulistati,» ütles politsei pressiesindaja Reutersile. Politsei teatas Twitteris, et veidi pärast kella 16 tulistas politseinik kirikus noaga relvastatud meesterahvast jalga. Mees sai tulistamise käigus haavata. 

Politsei pressiesindaja sõnul on kinnipeetu puhul tegemist 53-aastase Austria kodanikuga, kellelt võeti ära nuga ning kes oli «verbaalselt agressiivne».

Intsidendi ajal viibis katedraalis sadakond inimest.

Ühtlasi palus politsei elanikel hoiduda spekulatsioonidest ning lubas juhtunu asjaoludest peagi täpsemalt selgitusi jagada.

Kohaliku meedia andmetel ei pole praegu andmeid, et tegemist oleks olnud terrorirünnakuga. Teadaolevalt sai politsei kirikusse väljakutse siis, kui seal oli kahe inimese vahel puhkenud tüli. Ajalehe Tagesspiegel andmetel sai lisaks märatsejale viga veel üks mees, keda ta oli rünnanud, kuid muud allikad ei ole seda kinnitanud.

19. sajandil ehitatud katedraal asub Berliini kesklinnas Spree jõe kaldal.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles