"Kes oskab oodata, et ta saab kolmikud!" (2)

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emily, Mirjam ja Gregor (vasakult) pandi eelmisel reedel esimest korda ema rinnale, juhuslikult täpselt sünnijärjekorras. FOTO: Tairo Lutter
Emily, Mirjam ja Gregor (vasakult) pandi eelmisel reedel esimest korda ema rinnale, juhuslikult täpselt sünnijärjekorras. FOTO: Tairo Lutter Foto: Tairo Lutter

Tänavuse kolmikute skoori avasid Ida-Tallinna keskhaiglas (ITK) sündinud kaksikud õed Emily ja Mirjam ning nende vend Gregor. Ehkki möödunud aastal sündisid Eestis kolmikud koguni kolme perekonda, võib kolmikuid jätkuvalt pidada suureks looduseimeks, millele peab kaasa aitama tänapäeva meditsiin.

Möödunud reedel tõsteti ITK vastsündinute intensiivis esimest korda kõik lapsed ema Kadi (28) rinnale. See oli kolmikutel esimene taaskohtumine pärast 16. mail tehtud keisrilõiget. Tüdrukud kaalusid sündides alla kilo ning on umbes isa Andrese käelaba suurused, mistõttu peavad nad kosuma oma kuvöösides . Tänaseks on kõik veidi juurde võtnud - ühemunaraku kaksikud Emily ja Mirjam kaaluvad üle 800 grammi ning oma elule täiesti eraldi alguse saanud Gregor kaalus juba sündides 1082 grammi.

Emilyt, Mirjamit ja Gregorit saab õigusega kutsuda looduse imeks. Korraga on valminud ja viljastunud mitu munarakku ning üks neist on omakorda veel pooldunud.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles