Sotsid rääkisid Marina Kaljuranna ära (5)

Joosep Värk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sander Ilvest

Poliitikarohke nädalavahetuse suurim üllatus tuli laupäeval sotsiaaldemokraatide üldkogult, kus Marina Kaljurand teatas, et ta liitub erakonnaga ning kandideerib kahtedel järgmistel valimistel. 2016. aasta presidendivalimistel pika ninaga jäänud Kaljurannast saab ilmselt sotside esinumbriks 2019. aasta europarlamendi valimistel.

«Ei ole mõtet valetada ega ilustada – poliitika võib olla julm, poliitika võib olla ebaõiglane ja halastamatu. Selleks, et seda muuta, tuleb tulla poliitikaväljakule ja mitte jääda kommentaatoriks või pealtvaatajaks,» ütles värske sotsiaaldemokraat Marina Kaljurand laupäeval erakonna üldkogul peetud tervituskõnes.

Sellega andis endine välisminister ja presidendikandidaat teada, et tema flirt erakondadega on läbi ning et ta seob tuleviku sotsiaaldemokraatidega. 2016. aasta presidendivalimistel ühe osa Reformierakonna riigikogu fraktsiooni soosikuks olnud Kaljuranna kaugem eesmärk on tõenäoliselt 2019. aasta europarlamendivalimised.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles