Janek Mäggi ennustab Ida-Virumaale Kalamaja saatust (3)

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine Kreenholmi tehas Narvas.
Endine Kreenholmi tehas Narvas. Foto: Sander Ilvest

Riigihalduse ministri, endise suhtekorraldaja Janek Mäggi arvates on vaid aja küsimus, mil Ida-Virumaa  muutub sama hinnatud elamispaigaks nagu Kalamaja piirkond Tallinnas.

Mäggi ütles Põhjarannikule, et Ida-Virumaa on meeletu potentsiaaliga, kuna siin elab Eesti mõistes väga palju inimesi − 140 000.

«Probleemseid maakondi on meil palju. Seal, kus suudetakse trende murda, hakkavad asjad oluliselt paremaks muutuma. Kui võrdleme näiteks Tallinna Kalamaja piirkonda ja Ida-Virumaad, siis neis on sarnasust. Omal ajal ei tahtnud suurt keegi Koplisse korterit, see tundus kõige õudsem koht Tallinnas. Praegu on see kõige kuumem elamispiirkond. Ma arvan, et siin juhtub kindlasti sama,» ütles Mäggi.

Tema sõnul on küsimus ajas, aga ka selles, et siinset majandust on vaja rohkem mitmekesistada. Kui õnnestub tekitada juurde töökohti, siis pidurduks ministri sõnul inimeste väljaränne, mis on praegu väga suur probleem.

«Teine probleem on muidugi ka see, et piirkonna maine on oluliselt kehvem, kui piirkond tegelikult väärt on. Oscar Wilde ütles, et inimesed teavad kõikide asjade hinda, aga ei tea mitte millegi väärtust. Ma arvan, et Ida-Virumaa on üliväärtuslik, ainult hind on praegu madal,» märkis Mäggi.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles