Video: ühepäevikulised vallutasid Louisiana bensiinijaama

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühepäevikuline
Ühepäevikuline Foto: Wikipedia.org

USAs Louisiana osariigis Sidellis vallutasid Military Roadil asuva bensiinijaama miljonid putukad.

Beniinijaama töötajad ja kliendid salvestasid nähtu ning postitasid selle sotsiaalmeediasse teatega, et see oli nagu stseen õudusfilmist, tekitades hirmu.

Ühepäevikulised Louisiana bensiinijaamas
Ühepäevikulised Louisiana bensiinijaamas Foto: Twitter.com

USA meedia teatel olid bensiinijaama vallutajateks ühepäevikulised, kelle eluiga on vaid mõned päevad. Neid tõmbab valguse poole, selle tõttu valisid nad maandumispaigaks erksalt valgutatud koha.

Ühepäevikulised
Ühepäevikulised Foto: Solvin Zankl / 1/Scanpix

Miami Heraldi andmetel loobusid mitmed kliendid putukamassi nähes nimetatud bensiinijaama kasutamisest ja sõitsid mõnda teise bensiinijaama.

Üks neist oli Kenny Hickman, kes Military Roadil asuvas bensiinijaamas väljus autost, kuid kuna putukad lendasid talle silma ja suhu, siis loobus ta seal tankimisest ja sõitis minema.

«Neid oli väga palju. Ma ei ole varem nii suurt putukaparve näinud,» sõnas Hickman hiljem kohalikule telekanalile WWLTV.

Ühepäevikulised
Ühepäevikulised Foto: Wild Wonders of Europe / Radisics / 1/Scanpix

Ühepäevikulised (Ephemeroptera) on putukate selts. Praegusel ajal tuntakse ühepäevikulisi umbes 2500 liiki.

Ühepäevikuline
Ühepäevikuline Foto: Wild Wonders of Europe / Maitland / 1/Scanpix

Neil on pikk ja sale keha, mis on pehme ja kare. Tagakeha tipul paikneb pikk peenike sabaniit ning kaks samasugust urujätket.

Sarnaselt kiilidega ei saa ka ühepäevikulised oma tiibu kokku voltida, vaid hoiavad neid puhkeolekus seljal vastamisi.

Nende tiivad on kolmnurksed, tagatiivad on eestiibadest tavaliselt palju väiksemad ja mõnedel liikidel tagatiivad puuduvad. Tundlad on peast lühemad, jalad on pikad ning eesjalad on suunatud ette. Tundlate ülesanded on enda kanda võtnud pikenenud eesjalad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles