Pardakaamera video: Tartus politseinike eest põgenenud mootorrattur põrutas teelt välja, kuid pääses terve nahaga (3)

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Esmaspäeva lõuna paiku märkas liikluspatrull Tartus Annelinnas mootorratturit, kes sõitis neile vastu üle sajakilomeetrise tunnikiirusega. Ehkki korrakaitsjad sõitsid mootorratturile järele ja andsid talle peatumismärguande, jätkas mees teekonda, andes hoopis gaasi ja põrutades punase fooritulega üle ristmiku.

«Ta võttis üles veelgi suurema kiiruse ning Lääne tänava ringristmikule jõudes kaotas sõiduki üle kontrolli. Nii mees kui ratas paiskusid ringristmiku haljasalale. Mees püüdis joostes põgeneda, kuid tabati sealsamas,» kirjeldas juhtunut liikluspolitseinik Enn Virk.

Kui juhi isik oli tuvastatud, selgus ka põgenemise põhjus: 27-aastane mees on varemgi hulga liiklusrikkumistega politsei huviorbiiti sattunud. «Sel korral said sellesse nimekirja korraga kiiruse ületamine, peatumismärguande eiramine ja juhtimisõiguse puudumine. Tagatipuks oli ka sõiduk registreerimata,» kirjeldas Virk.

Mootorrattur viidi esialgu arestimajja. «Mehele varem määratud karistused ei ole tema liikluskäitumisele mõju avaldanud. Nii ei ole muud võimalust, kui taotleda talle kohtus aresti ja huligaan ajutiseltki liiklusest isoleerida. Ühtlasi anda talle võimalus arestimajas rahulikult järele mõelda, et kui mootorsõidukitega liiklemine nii üle jõu käib, peaks ehk hoopis panustama jalgsi liikumisele,» kommenteeris liikluspolitseinik Enn Virk.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles