Kontaveidi uus treener: kindlasti läheb ta aastatega ainult paremaks

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nigel Sears koos oma kuulsaima õpilase, endise maailma esireketi ja slämmiturniiri võitja Ana Ivanoviciga.
Nigel Sears koos oma kuulsaima õpilase, endise maailma esireketi ja slämmiturniiri võitja Ana Ivanoviciga. Foto: MARK BLINCH / REUTERS / Scanpix

Eesti naiste tennise esireket Anett Kontaveit teatas täna, et hakkab senise juhendaja Glenn Schaapi asemel tegema koostööd kogenud inglase Nigel Searsiga, kellega alustatakse poolte kokkuleppel kolmekuulise katseajaga tööd juba sellel nädalal Hollandis. Sears lausus, et loodab aidata eestlanna tabelis praegusest 24. kohast veelgi kõrgemale.

«Tal on viimase aasta jooksul väga hästi läinud, aga ta on siiski mängija, kes on ilmselgelt alles arenemas. Minu hinnangul rõhub ta praegu jõule ja panustab peamiselt enda tugevatele külgedele, aga kindlasti läheb ta aastatega ainult paremaks,» lausus Sears ERRi spordiportaalile.

«Tema toores jõud on muidugi suur tugevus ja tema mäng on juba praegu väga muljetavaldav, aga mis puudutab tema löökide pagasit, peab ta veel õppima, kuidas erinevaid lööke ja relvi erinevate mängijate vastu kasutada,» lisas Sears, kelle koostöö Kontaveidiga kestab esialgse kokkuleppe järgi vähemalt septembrikuise US Openi lõpuni.

Kui kõrgele võiks Kontaveit Searsi arvates maailma edetabelis jõuda? «Ma ei näe absoluutselt mitte mingit põhjust, miks ta ei peaks tulevikus esikümnesse jõudma. Ja kui oled esikümnes, oled juba suurtel võistlustel tiitlipretendent,» arvas Sears.

61-aastane Sears, kes oli ka ise profitennisist, on ligi kahe treenerikümnendi jooksul juhendanud maailma esikümnesse kuulunud mängijaid: Amanda Coetzerit (parim edetabelikoht 3.), Barbara Schetti (7.), Daniela Hantuchovat (5.), Maria Kirilenkot (9.), Ana Ivanovici (1.) ja Jekaterina Makarovat (8.). Alates eelmise aasta suvest juhendaski Sears Makarovat, kellega tehti koostööd kuni mulluse USA lahtiste meistrivõistluste lõpuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles