Venemaa sai uue esirikkuri

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Lisin
Vladimir Lisin Foto: Ekaterina Chesnokova / RIA Novosti/Scanpix

Venemaa terasetööstusgigandi Novolipetski metallurgiakombinaadi aktsia hind kerkis eile 3,5 protsenti ning selle suuromanik Vladimir Lisini vara väärtus kasvas 20,19 miljardi dollarini, millega tõusis ta Venemaa rikkaimaks inimeseks, selgub Bloombergi koostatavast maailma 500 rikkaima inimese edetabelist.

Lisin kontrollib ka Venemaa suurimat raudteekaubaveooperaatorit ja tal on osalusi ka mitmes laevanduskompaniis.

Lipetski metallurgiakombinaadi aktsia tulusus on sel aastal 18 protsenti (koos reinvesteeritud dividendidega) tänu millele on tema vara kasvanud sel aastal 2,17 miljardi dollari väärtuses.

Lisin tõrjus Venemaa esirikkuri kohalt Aleksei Mordašhovi, kellele kuulub Novolipetski konkurent Severstal. Mordašhovi vara väärtus on sel aastal kasvanud 2,6 protsenti 20,18 miljardi dollarini.

1956. aastal sündinud Lisin lõpetas 1979. aastal Siberi metallurgiainstituudi ja töötas seejärel mitmes raua- ja terasetööstusettevõttes. Pärast Nõukogude Liidu kokkuvarisemist läks ta 1992. aastal Moskvasse ning hakkas tegelema metalliekspordiga. Viie aastaga omandas ta suurosaluse Novolipetski metallurgiakombinaadis ja sai selle nõukogu esimeheks.

Mordašhov oli Venemaa rikkaim inimene 276 päeva, enne teda oli idanaabrite esirikkur Vladimir Potanin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles