Tagandatud Rajoy loobub Hispaania konservatiivide juhtimisest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine Hispaania peaminister Mariano Rajoy teatas Rahvapartei juhi kohalt taandumisest täna erakonna peakorteris Madridis.
Endine Hispaania peaminister Mariano Rajoy teatas Rahvapartei juhi kohalt taandumisest täna erakonna peakorteris Madridis. Foto: GABRIEL BOUYS / AFP / Scanpix

Eelmisel nädalal umbusaldushääletusel Hispaania peaministri kohalt tagandatud Mariano Rajoy teatas täna, et astub tagasi ka konservatiivse Rahvapartei (PP) juhi kohalt.

«Ma arvan, et on saabunud aeg teha lõpp sellele perioodile. PP peab jätkama arenemist ning ehitama oma ajalugu hispaanlaste teenistuses kellegi teise juhtimise all,» ütles Rajoy parteikaaslastele.

Rajoy sõnul kutsutakse peagi kokku erakorraline kongress, kus valitakse tema järeltulija. Ta lisas, et jääb PP etteotsa, kuni uus juht on valitud.

Sotsialistid algatasid Rajoy umbusaldamise, kuna Rahvapartei mõisteti kohtus süüdi korruptsioonist kasu saamise tõttu. Umbusaldushääletuse õnnestumisega sai automaatselt uueks peaministriks selle algataja, sotside juht Pedro Sanchez.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles