Asjad, mida me kunagi teada ei saa (6)

Risto Berendson
, uuriva toimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna 2013. aasta valimispidu Aleksander Kofkini hotellis, Savisaare ees nõunik Moonika Batrakova ja Keskerakonna peasekretär Priit Toobal. FOTO: Mihkel Maripuu
Keskerakonna 2013. aasta valimispidu Aleksander Kofkini hotellis, Savisaare ees nõunik Moonika Batrakova ja Keskerakonna peasekretär Priit Toobal. FOTO: Mihkel Maripuu Foto: Mihkel Maripuu

Kui Edgar Savisaare üle kohut ei mõisteta, ei saa me kunagi teada, kas ta on Šveitsi kaudu raha pesnud või kas ta on Tallinna raha Keskerakonna reklaamimiseks kasutanud. Savisaart ei ole kohtusse vaja aga selleks, et saaks otsustada, kas Tallinna linna juhiti kuritegelikult, sest kohtu all on ärimehed, kes süüdistuse järgi Savisaarele altkäemaksu andsid.

Prokuratuur süüdistab Edgar Savisaart rahapesus Šveitsis Zürichis asuva Cantrade Private panga kaudu, kus tal oli ettevõtte Arsai Investments Ltd nimel pangakonto 191 570 euroga. Raha kandis sinna 2007. aasta 10. augustil ärimees Aleksander Kofkin ja see pidi Kofkinile tagama soodsad äriotsused Tallinnas, mille linnapea Savisaar oli. Süüdistuse järgi tuli Tallinnas vastutasuks korraldada Kofkiniga seotud ettevõttele Estkompexim suunatud konkurss, ei tohtinud takistada Estkompeximi ehitusloata müügikioskite püstitamist Tallinna ega takistada kasutusloata kioskite tegutsemist, ühtlasi tuli kioskitele anda kõik vajalikud load tagantjärele.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles