Galerii: ligi 900 liitlassõdurit said Tapal missioonimedalid (2)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kaitseväe Tapa linnakus aset leidnud pidulikul rivistusel andsid kaitseminister Jüri Luik ja kaitseväe juhataja kindral Riho Terras NATO lahingugrupi sõduritele üle missioonimedalid.

Rivistusel said medali ligi 700 Briti ja ligi 200 Taani liitlassõdurit tänuks eeskujuliku teenistuse ja silmapaistva koostöö eest lahingugrupi liikmetena, teatas kaitseväe peastaap.

Kaitseminister Jüri Luik tänas sõdureid täna nende teenistuse ja Eesti kaitsevõimesse panustamise eest. «Sada aastat tagasi seisid Briti ja Taani sõdurid koos eestlastega siin, et võidelda meie iseseisvuse ja vabadused eest. Täna seisate te taas siin, et hoida ja kaitsta seda vabadust ja hoida meie ja liitlaste julgeolekut,» ütles Luik. Ta lisas, et mehed ja naised, kes Tapal teenivad, esindavad maailma tugevaimat sõjalist liitu ja solidaarsust NATO liitlaste vahel.

Kaitseväe juhataja kindral Riho Terras kinkis rivistusel liitlaste lahingugrupile kaitseväe juhataja lipu.

Praegu Briti ja Taani sõduritest koosnev NATO lahingugrupp alustas Tapal teenistust eelmise aasta aprilli alguses ning kuulub 1. jalaväebrigaadi koosseisu.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles