Guatemala vulkaanipurske järel on kadunud 192 inimest

, BNSi välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vulkaanile tuhk on matnud enda alla küla Fuego vulkaani lähedal.
Vulkaanile tuhk on matnud enda alla küla Fuego vulkaani lähedal. Foto: AP/Scanpix

Pühapäeval Guatemalas aset leidnud 73 inimelu nõudnud vulkaanipurske järel on endiselt kadunud 192 inimest, teatasid tsiviilkaitseametnikud teisipäeval.

«Meil on nüüd arvepidamine koos nimede ja linnadega, kus inimesed kadunuks jäid, ning meil on teadmata kadunuks jäänute koht arv - 192,» ütles katastroofiameti ülem Sergio Cabañas ajakirjanikele.

Pealinnast Guatemala Cityst 44 kilomeetri kaugusel asuv Fuego vulkaan hakkas purskama pühapäeval. Katastroofiamet teatas teisipäeval uuest ülikuuma vulkaanilise materjali voolust vulkaani lõunaküljelt.

Pärast Fuego aktiviseerumist on piirkonnast evakueeritud seitse kogukonda.

Cabañase sõnul kavatsevad võimud jätkata päästeoperatsiooni viimase ohvri leidmiseni ja kammivad piirkonna läbi nii mitu korda kui vaja.

Võimud on teatanud, et 3763 meetri kõrguse vulkaani aktiviseerumine on mõjutanud 1,7 miljonit inimest, kellest üle 3000 inimese on evakueeritud. Neist paljud elavad Escuintla, Sacatepéquezi ja Chimaltenango linnades ajutistes varjupaikades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles