Savisaare kohtuprotsessi tekkis määramata ajaks paus (15)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar ja tema kaitsja Oliver Nääs.
Edgar Savisaar ja tema kaitsja Oliver Nääs. Foto: Tairo Lutter

Keskerakonna endise esimehe Edgar Savisaare kohtuprotsessi tekib määramata ajaks paus ning istungeid ei toimu enne, kui Savisaare küsimus on saanud lõpliku lahenduse.

Kuna riigiprokuratuur otsustas  vaidlustada Harju maakohtu eilse määruse Edgar Savisaare kohtu alt vabastamiseks, siis ei lähe Harju maakohus istungitega edasi enne, kui on selgunud kas Savisaare üle kohtumenetlus jätkub või mitte.

Ka kaitsjad nõustusid, et enne Savisaare küsimuse lahendamist ei saa tõendite sisulise arutamisega jätkata. Kohus nõustus menetluspooltega ning lükkas protsessi määramata ajaks edasi.

Kui Harju maakohus märkis teisipäeval, et tervisliku seisundi tõttu kohtu alt vabastamise määrus on lõplik ja ei kuulu vaidlustamisele, siis juhtiv riigiprokurör Steven Hristo Evestuse sõnul prokuratuur sellega ei nõustu ning seda toetab ka senine kohtupraktika. «Prokuratuur kasutab kindlasti oma õigust ja vaidlustab maakohtu teisipäevase määruse,» ütles Evestus kolmapäeval BNSile.

Harju maakohus rahuldas teisipäeval Savisaare kaitsjate taotluse ja lõpetas tema osas süümenetluse, kuna Savisaar on väidetavalt parandamatult haigestunud ja ei suuda protsessis osaleda ega ka võimalikku karistust kanda.

Priit Kutseri kriminaalmenetlusest vabastamine otsustatakse muust protsessist eraldi

Harju maakohus otsustas ka, et Tallinna endise linnaametniku Priit Kutseri kriminaalmenetluse lõpetamine otsustatakse muust kriminaalasjast eraldi ning selleks ei pea kõigi protsessi osaliste esindajad kohale tulema.

Riigiprokurör Steven-Hristo Evestus ütles täna kohtuistungil, et on nõus lõpetama otstarbekuse ehk oportuniteedi alusel kriminaalmenetluse Tallinna endise linnaametniku Priit Kutseri suhtes. Evestus ütles, et kui kohus on sellega nõus, siis on ta valmis Kutseri süüdistamise lõpetama.

Kohus ei ole veel otsustanud, millal Kutseri küsimus arutlusele tuleb.

Kommentaarid (15)
Copy
Tagasi üles