Jürgen Ligi ei alistu: vägikaikavedu bussifirmaga jätkub (6)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Ligi osaleb aktiivse harrastussportlasena tratlonidel. Poliitik Jürgen Ligi kirjeldas, kuidas ta kaherattalisel politsei peatumismärguannet eiras
Jürgen Ligi osaleb aktiivse harrastussportlasena tratlonidel. Poliitik Jürgen Ligi kirjeldas, kuidas ta kaherattalisel politsei peatumismärguannet eiras Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tallinna liinibussi enda väljarammimises süüdistanud poliitik Jürgen Ligi ei lepi bussifirma vastusega, et teda ohustanud buss oli juhtumi ajal hoopis mujal, ning kavatseb välja nõuda sõiduandmed.

Mai lõpus kirjeldas Jürgen Ligi sotsiaalmeedias, kuidas liinibuss sõitist temast poolriivamisi mööda ning blokeeris tal sõidutee. Tallinna linnatranspordi AS aga väitis, et sama numbriga liinibuss sõitis intsidendi ajal hoopis linna teises otsas. Vahejuhtumi ajal jalgrattaga sõitnud Jürgen Ligi see vastus ei rahuldanud.

«Enno Tamm, Tallinna Linnatranspordi AS direktor, vastas lõpuks mu meilile: Sõida bussiga! Me siin oleme üks kamp, ei kavatsegi bussijuhile midagi öelda, võtame hoopis vanalt korruptandilt maksumaksja raha eest raamatuid ja ühe anname sulle,» kirjutas ta. Tamm saatis poliitikule altkäemaksu võtmises süüdi mõistetud Ivo Parbuse raamatu «Bussiga läbi ajaloolise Tallinna». Ligi sõnul ta raamatut vastu ei võta.

«Kuna aga kamp naudib olukorda, nõuan välja busside graafikud. Kuna kõikidel olevat ka GPSid, on eriti lihtne kindlaks teha, kes sõitis 23.05. õhtul 740 TAK bussist mõnikümmend sekundit ees. Ehk on seal registreeritud ka reeglipäratu peatus, mis mu tee lõplikult sulges. Graafikutest saab seda kontrollida nagunii,» kirjutab ta.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles