Pompeist leitud äärmist ebaõnne kogenud mees kütab internetis kirgi

Kaur Maran
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pompeii Arheoloogia Keskus

Vesuuvi purskamisega hävis tema kodulinn, kuid sellele vaesele mehele sai saatuslikuks hoopis pähe kukkunud hiiglaslik kivikamakas.

Meie ajaarvamise 79. aastal toimunud Vesuuvi purske näol on tõenäoselt tegemist kuulsaima vulkaanipurskega ajaloos. Hinnangute järgi uppus vulkaanilise tuha sisse vähemalt 1500 inimest ning tänu tuha säilitavale mõjule on päevapealt hukkunud linnast kujunenud üks Itaalia kuulsamaid vaatamisväärsusi.

Arheoloogidele on Pompei jätkuvalt põnev väljakaevamiste sihtkoht, kuna sealt on jätkuvalt leida aina uusi ja uusi muistiseid. Hiljuti linna lähistelt avastatud mehe skelett pidi teadlaste hinnangul olema surma hetkel ligi 30-aastane ja tema saatus illustreerib hästi looduse maru kätte jäänud inimeste paanikat.

Nimelt arvavad teadlased, et mees pidi olema linna äärealadele tulemäe raevu eest peitu läinud, kuid leidis siiski ühel hetkel, et targem on põgeneda. Kuigi kaugele ta aga ei jõudnudki, kuna tulemägi paiskas enda ümbrusesse lisaks tolmule ja vedelale kivile ka täiest tahket kivimaterjali ning õnnetul ohvril läks niivõrd halvasti, et ta suutis sellega pihta saada. Põgenemise paanilisusele viitab tõsiasi, et jäänused leiti ligikaudu majade teise korruse tasapinnalt, ühesõnaga pidi tolmu sadamine olema toimunud juba mõnda aega. Järelikult oli mees esialgse purske üle elanud, kuid siis lihtsalt langeva kivi alla jäänud.

Pärast uudise avaldamist on see aga jõudnud tõmmata palju tähelepanu sotsiaalmeedias, kus must huumor teatavasti au sees püsib.

Näiteks kirjutas üks kasutaja, et «kadunu pere kõneisik ütles, et kuniks tema pea leitakse, ei kaota nad ka lootust.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles