American Airlinesi lennuk kaotas tormis nina

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis Twitterist

American Airlinesi lennuk jäi äikesetormi kätte ning sai tugevate tuulte, välgutabamuste ja rahe tõttu raputada. Paljud reisijad kartsid, et lennuk kukub alla.

American Airlinesi lennuk oli teel San Antoniost Phoenixisse, kui õhusõiduk sattus suure äikesetormi keskele. Lennuki nina ja kokpiti aknad said tugevalt kahjustada ning lennuk pidi tegema El Paso lennujaamas hädamaandumise, kirjutas Independent.

«Asjad lendasid ringi. Reisijad oksendasid. Hirmsaim lend minu elus,» kirjeldas pardal olnud Jesse Esparza lendu. Ta lisas, et ei oleks kunagi osanud arvata, et peab ostma lennukis WiFit, et oma emaga hüvasti jätta saaks.

«Me kukkusime nii järsult, et esemed inimeste süles hakkasid lendama. Minu turvavöö soonis mulle sisse, hoides mind toolil paigal. Beebid karjusid. Ma hakkasin hingeldama. Haarasin oma telefoni, ühendasin end WiFiga ja kirjutasin oma emale, et armastan teda,» kirjeldas Esparza.

Sotsiaalmeedias jagatud fotodelt on näha, et lennuki nina on tormikahjustuste tõttu osaliselt küljest rebitud ning kokpiti klaasid täielikult mõranenud. Väidetavalt tabasid lennukit suisa ligi kümne sentimeetrise läbimõõduga rahekuulid.

«Ma vaatan jätkuvalt fotosid ja mul tulevad külmajudinad peale,» sõnas üks reisijatest. «Meil polnud aimugi, kui hull asi tegelikult on kuni maandusime,» lisas ta.

Lennukit sõitis äikesetormi keskmesse pool tundi pärast õhkutõusu. Mobiiltelefonid lendasid ringi, joogid lendasid vastu lage ja paljudel reisijatel oli süda paha. Isegi salongipersonal oli reisijate sõnul šokis. Hoolimata õhus kogetud õudustest ei saanud ükski 130 reisijast ega viiest meeskonnaliikmest viga. 

Pärast lendu kiitsid pardal olnud reisijad American Airlinesi piloote, kes suutsid maanduda hoolimata nähtavuse pea täielikust puudumisest. 

Lennufirma esindaja sõnul ootab lennuk nüüd parandustöid. Tugevaid kahjustusi said lennuki nina ja kokpiti aknaklaasid, kuid mootorid jäid õnneks terveks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles