Soome ekspeaminister Alexander Stubb Postimehele: Brexit päästis Euroopa naerualuse seisusest

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Investeerimispangas asejuhi tööd tegev Alexander Stubb kõneleb endast kui endisest poliitikust, kuid võimalus saada Euroopa Komisjoni volinikuks pakub talle siiski huvi.
Euroopa Investeerimispangas asejuhi tööd tegev Alexander Stubb kõneleb endast kui endisest poliitikust, kuid võimalus saada Euroopa Komisjoni volinikuks pakub talle siiski huvi. Foto: Mihkel Maripuu

End ise Euroopa Liidu nohikuks nimetav endine Soome peaminister, praegu Euroopa Investeerimispanga asepresidendi kohal töötav Alexander Stubb näeb Brexitis ja Donald Trumpi võimule kerkimises Euroopa Liitu tugevdavat efekti.

Te olite Tallinnas, et osaleda Läänemere strateegia aastafoorumil, mis heitis sel korral pilgu piirkonna tulevikule pärast 2020. aastat. Mis on siinsetele riikidele suuremad väljakutsed, millega tuleb asuda nüüd tegelema?

Samad, mis igas piirkonnas: julgeolek, tehnoloogia, keskkond, majanduskasv, mis tahes veel.

Minu arvates on hea, et me saame kokku ja arutame nende teemade üle. Olen tegelikult salamisi pisut uhke selle algatuse üle, mis me Toomas Hendrik Ilvesega tegime kunagi 2006. aastal ja millest sai hiljem Euroopa Parlamendi algatus. On tore näha nii paljusid inimesi sellest piirkonnast otsimas ühiseid lahendusi ühistele probleemidele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles