Eesti avab suursaatkonna Ungaris

Kadi Raal
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saatkonnale ostetud hoone Budapestis.
Saatkonnale ostetud hoone Budapestis. Foto: Välisministeerium

Valitsus tegi täna otsuse taasavada Eesti suursaatkond Ungari pealinnas Budapestis.

«Saatkonna avamine Budapestis aitab kohapeal paremini Eesti huvide eest seista ning meie seisukohti olulistes küsimustes aktiivsemalt tutvustada,» ütles välisminister Sven Mikser. Eesti ja Ungari heade suhete puhul on ministri sõnul olulisel kohal hõimusugulus, mis loob soodsa aluse suhete elavdamisele.

«Eesti kodanike abistamine ja koostöövõimaluste laiem tutvustamine erasektorile oleks tulevase saatkonna üks tähtsamaid töövaldkondi,» rääkis Mikser. Ta lisas, et äridiplomaatia roll taasasutava saatkonna tegevuses saab olema suur, eesmärgiks on Ungari turu võimalused Eesti jaoks võimalikult soodsalt ära kasutada. 

Mikser sõnas, et Eesti üks laiematest eesmärkidest on tugevdada kohalolekut Balkanil. «Lääne-Balkani poliitika saab olema järgnevate aastate Euroopa Liidu üks kesksemaid teemasid ning tingib vajaduse olla piirkonnas esindatud ja tegutseda seal senisest veelgi aktiivsemalt,» selgitas minister.

Suursaadik Ungaris hakkab praeguse plaani kohaselt katma Budapesti saatkonnast lisaks Bosniat ja Hertsegoviinat, Makedoonia Vabariiki, Montenegrot ja Serbia Vabariiki.

Budapesti saatkond on plaanis avada sel aastal, taaskasutusse võetakse saatkonnale 2007. aastal ostetud hoone.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles