Kas laim on alatu? Võib-olla on ja samas võib ka mitte olla. Näiteks Nõo Lihavürsti Alatu laim kanasteigid pole üldsegi alatud, vaid väga maitsvad, lisaks veel ka figuurisõbralikud. Seda tõestab ka Fitlap.ee soovitab kleeps, mis nende pakendil ilutseb. Mis on Fitlap? Fitlap.ee on veebikeskkond, kus iga inimene saab enda jaoks kokku panna personaalse toitumis- ja treeningkava, mis aitab samm-sammult liikuda oma eesmärkide suunas.
Retsept: Vietnamipärane nuudliroog kanaga
Oma retseptides on Fitlap kasutanud mitmeid Nõo Lihavürsti linnulihatooteid, sest need sisaldavad rohkelt valku ning selle võrra ka vähem rasva. Nii on ka Nõo Lihavürsti Alatu laim kanasteikidega, mida grillima hakkame. Selleks, et liha taldrikul ennast üksikuna ei tunneks, tegime kõrvale ka maitsva nuudliroa.
Kõigepealt asetasime kanasteigid grillile küpsema. Tegu on laimi-tomati marinaadis steikidega, mis on valmistatud mahlasest kana kintsulihast. Seni, kuni kana küpses, valmistasime kõrvale maitsva nuudliroa. Kõrvalrooga valmistades ei tohiks samal ajal kanasteike grillile hooleta jätta, sest kana küpseb küllaltki kiiresti.
Nuudliroa tegemiseks on kõigepealt vaja riisinuudleid. Nende valmistamine on väga lihtne. Meie kasutasime retseptis täistera riisinuudleid, mis on valmistatud pruunist riisist ning on looduslikult gluteenivabad.
Aseta need potti ning vala peale keedetud vesi. Lase riisinuudlitel potis kuskil 3 minutit paisuda. Seejärel loputa nuudlid külma vee all ning aseta kaussi. Seal sega nuudlid kokku riisiäädika, oliiviõli ja meega. Haki värske kurk, porgand ning aseta koos riisinuudlitega taldrikule. Lisa veel idud ning kaunistuseks tšillipipra kaunad ja lehtsalati- ning koriandrilehed. Tõsta taldrikule grillil küpsenud kanasteigid ning maitsev suvine grilliroog ongi valmis.
Selline toit sobib väga hästi nendele inimestele, kes aiapeol soovivad kanaliha kõrvale süüa midagi uut ja huvitavat ning vähem kaloririkast. Inimesed on erinevad ning kõigile ei pruugi sobida fooliumis valmistatud kartul või tomati-kurgisalat hapukoorega. Nuudliroog on kindlasti väga huvitav ning figuurisõbralik alternatiiv, mis sobib ideaalselt mahlaste kanasteikide kõrvale.
Toome välja ka ühe keskmise inimese toiduportsjoni suuruse, kus on esindatud vajalikus koguses valku, rasvu ja süsivesikuid.
Koostisosad
- Nõo Lihavürsti Alatu laim kanasteigid 105 g
- Riisinuudlid (täistera) 35 g
- Oliiviõli 3,96 g
- Porgand 70 g
- Mesi 3,94 g
- Värske kurk 77,67 g
- Idud 15 g
- Tšillipipar 4,12 g
- Lehtsalat 8,2 g
- Riisiäädikas
- Sojakaste
Valmistamisõpetus
- Küpseta Alatu laim kanasteike 15-20 minutit ahjus või grillil.
- Aseta potti riisinuudlid ning vala peale keev vesi, lase neil 4 minutit potis kaane all paisuda, seejärel kurna ja loputa külma veega.
- Sega omavahel kokku riisinuudlid, oliiviõli, riisiäädikas ja mesi.
- Pese, puhasta ja viiluta kurk, porgand, idud ja lehtsalat.
- Aseta kanasteigid, nuudliroog ja aedviljad taldrikule.
- Maitsesta tšilli, koriandri ja sojakastmega.