Ratas: valitsus on piirikaubandusele juba reageerinud (5)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Ratas valitsuse pressikonverentsil
Jüri Ratas valitsuse pressikonverentsil Foto: Mihkel Maripuu

Peaminister Jüri Ratase sõnul on praegune valitsus juba reageerinud Läti-suunalisele piirikaubandusele.

Ratas ütles valitsuse pressikonverentsil, et valitsus on juba reageerinud piirikaubandusega seotud probleemidele, vähendades tänavu alkoholiaktsiisi tõusu poole võrra ning jättes tuleval aastal aktsiisitõusu üldse ära.

Peaminister märkis, et alkoholipoliitika peamiseks eesmärgiks on see, et Eesti inimesed ei kahjustaks oma tervist ning kaasneks võimalikult vähe õnnetusi.

Sotsiaalministeeriumi tellitud ja Eesti Konjunktuuriinstituudi (EKI) koostatud Eesti alkoholi turu ja tarbimise uuringu kohaselt kasvas Eesti elanike alkoholi tarbimine mullu 0,7 protsenti 10,3 liitrile absoluutalkoholile täiskasvanu kohta.

Möödunud aastal ostsid Eesti elanikud alkohoolseid jooke aastas ühe täiskasvanu ehk vanuses 15 ja rohkem kohta absoluutalkoholiks arvestatuna keskmiselt 10,3 liitrit, mida on 0,7 protsenti rohkem kui aasta varem, millest kanged alkohoolsed joogid moodustasid 3,6 liitrit, mida on 2,7 protsenti vähem kui aasta varem, sealhulgas ostetud viina kogus vähenes 5 protsenti 2,2 liitrile. Ostetud õlle maht kasvas 2,4 protsenti 4,3 liitrile, viinamarjaveinide kogus 4,6 protsenti 1,8 liitrile ja teiste lahjade alkohoolsete jookide kogus 0,4 protsenti 0,6 liitrile.

Peaministri sõnul ei näita need andmed veel alkoholi tarbimise kasvu, vaid seda, et Eesti inimesed ostsid varasemast rohkem alkoholi, ehk mahu kasvu.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles