Politsei vahistas 9 Londoni tornipõlengu petturit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuletõrjujad üritavad kustutada Grenfelli torni põlengut.
Tuletõrjujad üritavad kustutada Grenfelli torni põlengut. Foto: Hannah McKay / Reuters / Scanpix

Briti politsei arreteeris täna hommikul kaheksa meest ja ühe naise, kes on esitanud võltsitud nõuded pärast Grenfelli torni põlengut, kus hukkus 71 inimest.

«Kõik süüteod, mida politsei uurib, on seotud inimestega, kes on ebaausalt väitnud, et nad on põlengu ohvrid ja selle tõttu saanud majutust või rahalisi toetusi,» ütles politsei. «Saadud summad ulatusid 22 700 eurost 113 000 euroni.»

Kinnipidamised viidi läbi täna hommikul koidikul haarangul üle Londoni.

«On täiesti mitteaktsepteeritav, et inimesed soovivad saada kasu sellisest tragöödiast, et nad proovivad siduda end kogukonnaga, kuhu nad ei kuulu,» ütles politseikomissar Matt Bonner.

Kolm inimest on juba Grenfelli torni tulekahju võltsitud nõuete alusel süüdi mõistetud. Tuli sai alguse eelmise aasta 14. juuni varahommikul Lääne-Londonis, kus see põletas maha 24-korruselise elumaja. 

Mohammad Gamootale mõisteti eelmisel nädalal 18-kuuline vangistus. Saripettur Anh Nhu Nguyen sai veebruaris 21 kuud vangistust pärast seda, kui ta oli väitnud, et tema perekond hukkus tornipõlengus.

Joyce Msokeri vangistati neljaks aastaks ja kuueks kuuks aprillis. Talle pandi süüdi, et leinavat ohvrit teeseldes kogus ta raha ja teisi annetusi.

Elaine Douglas ja Trommy Brooks tunnistasid end sellel nädalal süüdi, et nad olid omistanud tuhandete eurode väärtuses hotellimajutust ja rahalist toetust. Nende üle mõistetakse kohut 13. juulil. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles