Žürii valis välja Kaunite Kunstide Kooli direktori

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaunite Kunstide Kool ehitatakse Pärnu maanteele endise ühiselamu asemele.
Kaunite Kunstide Kool ehitatakse Pärnu maanteele endise ühiselamu asemele. Foto: Liis Treimann

Kaunite Kunstide Kooli direktoriks valiti 18 kandidaadi hulgast Eero Raun, kes asub ametisse septembris.

Konkursikomisjoni esimees, Eesti Muusika-ja Teatriakadeemia rektor Ivari Ilja on kindel, et koostöös Tallinna Muusikakeskkooli, Georg Otsa nimelise Tallinna Muusikakooli ja Tallinna Balletikooli juhtidega leiab Eero Raun Kaunite Kunstide Kooli loomiseks parimad lahendused.

«Pean kõigi kolme kooli direktorite – Kaie Kõrbi, Ivo Lille ja Timo Steineriga – koostööd äärmiselt oluliseks ning austan nende teadmisi, kogemusi ja oskusi. Meie ühise töö tulemusel peab viie aasta pärast täishoos tegutsema nii sisu kui vormi osas unikaalne kool, millel on eriline roll ja vastutus Eesti muusika- ja tantsuhariduse kõrge taseme hoidmisel ja arendamisel,» sõnas Eero Raun.

Eero Raun on töötanud Vabariigi Presidendi nõunikuna, nõustanud rahvusooper Estonia peadirektorit, olnud ametis kolmes ministeeriumis, sealhulgas kultuuriministeeriumis muusikanõunikuna, samuti töötanud Ühispangas, Tallinna Pangas ja Eesti Televisioonis. Praegu on Raun Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse projektijuht ja Eesti Instituudi nõukogu esimees. Eero Raunal on kõrgem pedagoogiline haridus koolimuusika erialal, samuti magistrikraad juhtimise sotsiaalsete strateegiate erialal.

Märtsis kuulutas haridus- ja teadusministeerium välja Kaunite Kunstide Kooli direktori ametikoha täitmiseks konkursi. Direktori valimiseks kutsuti kokku komisjon, kuhu kuulusid lisaks ministeeriumi esindajatele Eesti Muusika-ja Teatriakadeemia rektor Ivari Ilja, Eesti Rahvusballeti kunstiline juht Toomas Edur, ettevõtja ja kunstikollektsionäär Enn Kunila, Rahvusooper Estonia direktor Aivar Mäe, tantsija, koreograaf ja tantsuõpetaja Mart Kangro ja MTÜ Eesti Jazziliit juhatuse esinaine Laura Põldvere. Konkursi läbiviimist juhtis professor Ivari Ilja. Konkursil osales kokku 18 kandidaati, kellest neli pääses konkursi finaalvooru.

Loodav Kaunite kunstide kool ühendab endas Tallinna Muusikakeskkooli, Georg Otsa nimelise Tallinna Muusikakooli ja Tallinna Balletikooli. Kaunite Kunstide Kool asub tegutsema kolme kooli parimate õppevormide ja tegutsemistraditsioonide järgi, kuid pakub nüüdisaegsetes tingimustes uusi võimalusi koostööks ning muusika- ja tantsuerialade lähendamiseks.

Uus koolihoone ehitatakse Tallinna, aadressile Pärnu mnt 59, mis on jalutuskäigu kaugusel Eesti Muusika- ja Teatriakadeemiast. Uude õppehoonesse planeeritakse maailmatasemel õppe-, harjutus- ja esinemistingimused. Hoone projekteeris tuntud Austria arhitekt Thomas Pucher.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles