Suurbritannia sulges oma peakonsulaadi Peterburis (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurbritannia suursaadik Venemaal Laurie Bristow.
Suurbritannia suursaadik Venemaal Laurie Bristow. Foto: GLEB GARANICH / REUTERS / Scanpix

Suurbritannia sulges oma peakonsulaadi Peterburis, see oli seotud suhete halvenemisega Venemaaga pärast endise Vene topeltagendi Sergei Skripali ja tema tütre mürgitamist Salisburys, ütles Briti suursaadik Venemaal Laurie Bristow neljapäeval.

London süüdistas mürgirünnakus Moskvat. Viimane eitas seda ning vastuseks Londoni otsusele saata Ühendkuningriigist välja arvukalt Vene diplomaate andis korralduse ka 23 Briti diplomaadi lahkumiseks Venemaalt ning Peterburi peakonsulaadi ja Briti Nõukogu esinduse sulgemiseks.

Briti peakonsulaat Peterburis tegutses 26 aastat.

Bristow ütles, et pärast Salisbury rünnakut tuli Suurbritannial üle vaadata kõik suhted Vene valitsusega ning see viis teatud tagajärgedeni.

Venemaa ja Suurbritannia olid ehitamas vastastikku kasulikke kauaaegseid suhteid, kuid kahjuks see peatükk on lõppemas ning see ei olnud Londoni valik, sõnas suursaadik.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles