Õnnelik õnnetus: vaid kaks võistlejat said viga, kui finišikoridoris sõitis ratturitele vastu auto

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgratta maanteesõiduvõistlus.
Jalgratta maanteesõiduvõistlus. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Tänavune Kõrgessaare rattasõit lõppes ühele võistlejale viie roide ja abaluu murruga – juhtunut võib nimetada isegi õnnelikuks õnnetuseks, sest finišikoridoris sõitis lõpetajatele vastu sõiduauto ja ratturite kokkupõrge sellega oleks võinud lõppeda palju kurvemalt, kirjutab Hiiu Leht.

26. mail Kõrgessaares korraldatud rattasõidul oli lõpetamas kümmekond põhisõidu jalgratturit, kui neile enne finišijoont sõitis vastu auto. Kaks võistlejat kukkus, Andrus Tammistu koguni nii õnnetult, et murdis viis roiet ja abaluu.

Võistluse korraldaja Artur Valgu sõnul reguleeris liiklust Kõrgessaare vaba aja keskuse poolt rattasõiduks moodustatud toimkond ja rada oli nooltega suunatud. «Joogipunktides Luidjal ja Viitasoo teeristis olid meie inimesed ning rada oli stendil oleval kaardil tähistatud,» ütles Valk Hiiu Lehele.

Tema sõnul polnud liiklus võistlustrassil suletud ja korduvalt sai kõiki sellest asjaolust informeeritud. «Veel selgitati nii suuliselt kui ka stendil kirjalikult, et ratturid peavad sõidu ajal täitma kõiki liikluseeskirju, eriti rõhutati seda, et sõidetakse eranditult parempoolsel sõidurajal.»

Algul, kui sõitjad olid ühes suures grupis, sõitis võistlusgrupi ees turvalisuse huvides ka korraldajate buss. Valk märkis, et enamik rattureid pidas reeglitest ka kinni ja sõitiski vaid parempoolsel sõidurajal.

«Ühel hetkel oli aga finišeerumas umbes kümnene grupp sõitjaid ja kõik polnud enam parempoolsel sõidurajal, vaid laiemalt,» kirjeldas ta olukorda ja lisas, et saab aru sõitjate soovist olla võitjate hulgas.

«Kui kõik oleksid sõitnud parempoolsel sõidurajal, poleks sel korral nii kiiret manöövrit ümberreastumiseks vaja olnud ja kõik oleks ilmselt korralikult lõpujoone ületanud,» oletas Valk.

Pärast kukkumist kutsus Valk kohe Tammistule kiirabi ja sai Hiiumaa haigla arstilt Inge Taltsilt ka infot tema tervise kohta. «Olen väga kurb, et selline asi juhtus ja kindlasti on see korraldajatele suuniseks, et ohutuse tagamisega peab rohkem tegelema,» nentis Valk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles