Jonatan Vseviov on tõusmas Eesti suursaadikuks USAs (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jonatan Vseviov.
Jonatan Vseviov. Foto: Sander Ilvest / Postimees

ERRi andmetel võib Eesti uueks suursaadikuks Ameerika Ühendriikides saada praegune kaitseministeeriumi kantsler Jonatan Vseviov, kes on ka varem töötanud kahel korral diplomaadina USAs. 

Eesti ametkonnad jäävad antud teemal napisõnaliseks, kuna saadikute nimesid ei avalikustata enne, kui president nad ametisse nimetab. Lisaks on Eestil vaja ka USAga uue saadiku teemal eelnevalt suhelda, vahendab ERRi uudisteportaal.

Järgmisel nädalal siirdub Vseviov tööreisile USAsse, kuid see on seotud tema praeguse kantsleritööga.

Kõrghariduse omandas Jonatan Vseviov Tartu Ülikoolis politoloogina ning magistrikraadi (kiitusega) Georgetowni Ülikoolist julgeoleku-uuringute erialal.

Juuni alguses kirjutas Postimees sellest, kuidas vähem kui aasta pärast ametipostile asumist, kutsutakse Eesti suursaadik Ameerika Ühendriikides Lauri Lepik tagasi. Eelmise aasta 8. septembril USA presidendile Donald Trumpile volikirja üle andnud Lauri Lepik esitas ise lähetusest tagasipöördumise avalduse.

  • Loe lisaks:

Eesti suursaadik USAs tuleb tagasi

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles