Di Maio: Itaalia kaotab Vene-vastaste sanktsioonide tõttu miljardeid (5)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: TONY GENTILE/REUTERS/Scanpix

Euroopa Liidu Venemaa-vastased sanktsioonid kahjustavad hulka Itaalia majanduse valdkondi, vahendas ärileht Bloomberg Itaalia asepea- ja majandusarenguminister Luigi Di Maio sõnu.

«Meie riik peab jääma NATO-sse, kuid sama tõsi on, et Vene-vastased sanktsioonid kahjustavad meie põllumajandust mitme miljardi euro ulatuses,» ütles Di Maio raadiousutluses.

Ta mainis ära sanktsioonide kahju disaineritele ja käsitööle.

«Kui tõuseb see küsimus, kinnitab mõni, et me oleme Vene-meelsed või USA-vastased, pigem oleme itaallased ja arutame oma liitlastega rahvusvahelise läbirääkimistelaua taga mõnd küsimust, milles puudub üksmeel,» sõnas Itaalia vastne minister.

Agentuur märgib, et Di Maio ei öelnud, kas Itaalia paneb edaspidi veto EL-i sanktsioonidele, märkides, et seisukoha selles kujundab peaminister Giuseppe Conte.

Uue valitsuse liikmed on mitu korda rääkinud Vene-sidemete tugevdamisest, nii ütles peaminister Conte, et pooldab EL-i sanktsioonide ülevaatamist.

Asepea- ja siseminister Matteo Salvini ütles, et Itaalia peab säilitama Venemaaga head kaubandussuhted.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles