Hollandi kuninganna vabasurma läinud õde oli õppinud psühholoog

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inés Zorreguieta
Inés Zorreguieta Foto: PPE/SIPA / PPE/SIPA/Scanpix

Hollandi kuninganna Máxima õde Inés Zorreguieta leiti kolmapäeval, 6. juunil ta Buenos Airese kodust surnuna, politsei kahtlustab enesetappu.

33-aastasena surnud Zorreguieta õppis ülikoolis psühholoogiat ja uuris enesetaputeemat, kirjutades kaheksa aastat tagasi sel teemal kursusetöö, teatab Daily Mail.

Inés Zorreguieta
Inés Zorreguieta Foto: PPE/SIPA / PPE/SIPA/Scanpix

Argentiinlanna tõdes oma töös, et üks efektiivsemaid meetodeid elust lahkumiseks on enda poomine.

Argentina meedia teatel diagnoositi Inés Zorreguietal 2012. aastal depressioon ja söömishäire ning ta oli mõnda aega psühhiaatriahaiglas ravil.

2010. aastal Buenos Airese Belgrano ülikoolis psühholoogiat õppides kirjutas ta töö teemal «Soolised erinevused, nende seos enesetapu ja enesehävitusliku käitumisega». Eelkõige huvitas teda, millistel põhjustel naised enesetappe teevad.

Zorreguieta arvates teevad naised eelkõige enesetapukatseid ning naiste seas on enesetapjaid vähem kui meeste seas.

«Naised teevad enesetappe eelkõige halbade suhete ja nende katkimineku tõttu. Enim on enesetapjaid lahku läinud ja üksikute naiste seas,» kirjutas argentiinlanna.

Zorreguieta töö kohaselt on riskifaktoriks ka söömishäired nagu anoreksia, mille tõttu võivad naised endalt elu võtta.

Ta kirjutas, et nii naiste kui meeste seas eelistatakse enesetapuviisina poomist. Naised mõtlevad enne enesetappu, millisena nad surnuna välja näeva, lootes et kenad.

Argentina politsei teatel leidis Inés Zorreguieta surnukeha 6. juuni õhtul ta ema Maria del Carmen Curruti, kes läks uurima, miks tütar ta helistamistele ei vasta. Ema kutsus kaasa ka tütre sõbra, kellel oli varuvõti. Nad leidsid Inési surnukeha ja kutsusid politsei.

Inés Zorreguieta
Inés Zorreguieta Foto: PPE/SIPA / PPE/SIPA/Scanpix

Politsei teatel oli  naine end üles poonud, seega on tegemist enesetapuga.

Hollandi kuninganna Máxima jätab õe surma tõttu mitu visiiti, kaasa arvatud Balti riikidesse ära ja lendas sünnimaale Argentinasse.

Hollandi kuninganna Máxima
Hollandi kuninganna Máxima Foto: MISCHA SCHOEMAKER / DPPA/Sipa USA/Scanpix
Hollandi kuninganna Maxima, süles printsess Ariane, kuningas Willem-Alexander, paremal printsess Catharina-Amalia, vasakul printsess Alexia, tagareas vasakult parun Collot d'Escury, kuninganna õde Ines Zorreguieta, Luksemburgi suurhertsog Guillaume ning kuningliku paari sõbrad Valeria Delger ja Antoine Friling
Hollandi kuninganna Maxima, süles printsess Ariane, kuningas Willem-Alexander, paremal printsess Catharina-Amalia, vasakul printsess Alexia, tagareas vasakult parun Collot d'Escury, kuninganna õde Ines Zorreguieta, Luksemburgi suurhertsog Guillaume ning kuningliku paari sõbrad Valeria Delger ja Antoine Friling Foto: HOGP / AP/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles