Homöopaatiaravimite müük apteekides kiratseb (11)

Kadri Kuulpak
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestis ja Euroopa Liidus võib homöopaatikume müüa vaid apteegis ja neile ei tohi omistada mingit mõju ega kõrvalmõju.
Eestis ja Euroopa Liidus võib homöopaatikume müüa vaid apteegis ja neile ei tohi omistada mingit mõju ega kõrvalmõju. Foto: Erik Prozes

Homöopaatilised preparaadid muutuvad Eestis aina populaarsemaks, kuid neid on meil apteekides palju vähem kui meie naaberriikides. Võimalik, et siin peitubki üks põhjuseid, miks terviseamet uurib juba mitmendat kuud, kas Telliskivi perearstikeskuses müüdi homöopaatilisi preparaate sularaha eest – neid ei olegi Eesti niisama lihtne apteegist hankida.

Homöopaatia on Eestis tabuteema. Postimehel õnnestus teemat kommenteerima saada ainult üks homöopaat kümnest läbihelistatust, kuid temagi soovis jääda anonüümseks. Põhjuseks nimetati nagu ühest suust ajakirjanduse negatiivset fooni, mille lõi Telliskivi perearstikeskuses väidetavalt toimuva ebaseadusliku homöopaatikumide müügi kajastamine. Ravimiamet teatab samuti, et «teema on keeruline ja mõne jaoks ka tundlik».

Üleüldiselt ei soostu homöopaadid oma nime ja näoga sõna võtma, sest ei tunne toetavat suhtumist. «See on kummaline, et igal pool ümber Eesti on kõik vabalt kättesaadav, aga Eestis on selline vastuseis,» sõnas kutsetunnistusega homöopaat, kelle vastuvõtutasu on 50 eurot. «Eestis öeldakse, et inimestel ei ole selle vastu huvi, aga see ei vasta tõele – inimestel pole homöopaatia kohta lihtsalt teavet,» leidis ta.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles