Saudi Araabias sai mürsuplahvatuses surma kolm inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saudi suurtükiväelased Jazanis.
Saudi suurtükiväelased Jazanis. Foto: Hasan Jamali / AP

Saudi Araabia edelaosas asuvas Jazani provintsis plahvatas laupäeval Jeemenist tulistatud mürsk, surma sai kolm inimest, teatasid võimuesindajad.

"Iraani-huthi mässulised võtsid sihikule tsiviilisikud Jazanis," ütles Saudi Araabia juhitavate koalitsioonivägede eestkõneleja kolonel Turki al-Maliki.

Maliki ei täpsustanud, mis liiki mürsuga oli tegemist, kuid hoiatas kättemaksu eest.

"Liitlasväed löövad raudse rusikaga nende pihta, kes ohustavad Saudi Araabia kodanike turvalisust ja julgeolekut," ähvardas kolonel.

Saudi õhutõrje tulistas alles teisipäeval alla Jeemenist mässuliste kontrollitud aladelt tulistatud ballistilise raketi, mille sihtmärk oli Yanbu linn.

Jeemenis kestab alates 2015. aasta märtsist konflikt valitsusvägede ja neid toetava Saudi Araabia juhitava koalitsiooni ning huthide ja nende liitlaste vahel, keda toetab Iraan.

Sõjas on hukkunud ligi 10 000 inimest, vigastatuid on kümneid tuhandeid ja miljoneid ähvardab nälg.

Saudi sõjalise koalitsiooni väitel smugeldavad mässulised Hodeida sadama kaudu rakette. Huthid on korraldanud pärast Ar-Riyadi sekkumist relvakonflikti mitmeid raketirünnakuid üle põhjapiiri Saudi Araabia territooriumile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles