Lapse vägistamises ja tapmises kahtlustatav iraaklasest asüülitaotleja saadeti Saksamaale tagasi (6)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei eriüksuse liikmed Ali Bashari transportimas.
Politsei eriüksuse liikmed Ali Bashari transportimas. Foto: Boris Roessler / AFP/Scanpix

Saksamaal 14-aastase tüdruku vägistamises ja tapmises kahtlustatav iraaklasest asüülitaotleja Ali Bashar saadeti eile lennukiga Saksamaale tagasi, teatasid kohalik meedia ja siseministeerium.

«Mul on hea meel, et kahtlusalune on Saksamaal tagasi. Ma loodan, et ta saadetakse võimalikult kiiresti õigusemõistmise ette,» ütles siseminister Horst Seehofer.

Bashar, keda kahtlustatakse 14-aastase Susanna Maria Feldmani vägistamises ja surnuks kägistamises, põgenes Saksamaalt Iraaki, kus ta kätte saadi. «Kurdi võimud vahistasid ta Põhja-Iraagis Saksa föderaalpolitsei taotluse alusel,» ütles Seehofer.

Saksamaa meedia andmetel on 20-aastane mees kuriteo üles tunnistanud. Iraagi ja Saksamaa vahel puudub väljaandmisleping, kuid mees pandi sellest hoolimata Arbilis Lufthansa lennuki peale.

Saksamaal on juhtum põhjustanud taas vihaseid vaidlusi kantsler Angela Merkeli sisserändepoliitika üle.

Politsei asus Bashari taga otsima pärast Feldmani surnukeha leidmist sel nädalal raudtee lähistelt. Uurimise käigus selgus, et ta on põgenenud koos oma perekonnaga Iraaki. Bashar oli varasemate rikkumiste tõttu Saksa politseile teada. Mees saabus riiki 2015. aastal koos oma vanemate ning viie õe ja vennaga.

Saksa päevaleht Bild kirjutas intsidendi kohta, et valitsus peaks paluma andestust Susanna vanematelt.

Bashar eile Lääne-Saksamaal Wiesbadenis.
Bashar eile Lääne-Saksamaal Wiesbadenis. Foto: Boris Roessler / AFP/Scanpix

Uudisteagentuuri AFP teatel oleks kahtlusalune pidanud riigist lahkuma juba pärast asüülitaotluse tagasilükkamist 2016. aasta detsembris, kuid talle anti pärast otsuse edasikaebamist ajutine elamisluba.

Bashari süüdistati hiljem veel röövis, lisaks sattus ta politsei huviorbiiti ebaseadusliku vedrunoa omamise ja kakluste eest. Ta oli veel kahtlusalune ühe 11-aastase tüdruku vägistamises, kellega ta elas samas põgenike varjupaigas.

Päevaleht Tagesspiegel kirjutas reedel avaldatud loos ka varasematest juhtumitest, kus riiki saabunud migrandid on tapnud mõne Saksa kodaniku. Ajalehe reedese juhtkirja pealkirjaks oli «Mürk ühiskonnale».

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles