Pärnu Purjetamisnädalal võidutsesid Rammo, Luur ning Kuusk ja Soo

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

EJL Purjetamise Eesti Meistrivõistluste sarja avaetapp klassidele Laser Radial, Laser Standard ja F18 lõppes täna nii sportlastele kui kaasaelajatele parajalt pinget pakkunud ülipõnevate finaalidega Pärnu Jahtklubi ees jõel.

Laser Standard klassis pääsesid kolme päeva vältel toimunud fliidisõitudest otse finaali Karl-Martin Rammo, Georg Haud ja Tavo Annus. Poolfinaali võitjana lisandus neile konkurentsi pakkuma Martin Aruja. Finaalis finišeeris esimesena Rammo, Pärnu Purjetamisnädala teine lõpptulemus kuulub Haudile ja kolmas Arujale.

Laser Radialil olid finaalis vastamisi Anna Pohlak, Keith Luur ja Evo Annus ning poolfinaali parimana lätlanna Agija Elerte. Finaali ülinapi võiduga saavutas regati esikoha Luur. Teiseks tuli Pohlak ning kolmanda koha võttis Elerte.

F18 klassis, kus oli regatil osalemas vähem kui 7 paatkonda, mis on miinimumarv poolfinaali pidamiseks, toimus ainult finaalsõit, kus startisid fliidisõitude resultaatide alusel kolm parimat võistkonda. Otsustavas sõidus olid neist parimad ka kogu eelneva võistluse vältel liidripositsioonil püsinud Uku Kuusk ja Aivar Soo. Andres Laul ja Ain Roosma said teise lõppresultaadi ning kolmanda koha auhinnad said Mihkel Kosk ja Markko-Rollin Põdra.

Võistlusformaat koosnes reedest pühapäeva lõunani merel purjetatud fliidisõitudest ja pühapäeva pärastlõunal jahtklubi ees jõel toimunud poolfinaalist ja finaalist. Fliidisõitude tulemuste põhjal pääsesid kolm paremat otse finaalsõitu. Poolfinaalis purjetasid fliidisõitude 4.-10. paat ja selle sõidu võitja pääses samuti finaali. Finaalsõidus selgitati regati esikolmik.

Pärnu Purjetamisnädala korraldas Pärnu Jahtklubi koostöös Eesti Jahtklubide Liiduga.

Purjetamise Eesti Meistrivõistlused koosnevad kokku üheksast regatist:

1) 25.-27. mai Saaremaa Merispordi Seltsi regatt (Roomassaare) – klassid Optimist, Zoom8, Laser 4.7, Techno 293, RS:X, Formula, Foil
2) 8.-10. juuni Pärnu Purjetamisnädal (Pärnu) – klassid Laser Radial, Laser Standard, F18
3) 15.-17. juuni NeilPryde Baltic Cup Estonia (Tallinn) – klassid Techno 293, RS:X, Formula, Foil
4) 6.-8. juuli Haven Kakumäe Karikas (Tallinn) – klassid RS Feva, 29er, F18
5) 13.-15. juuli Tallinn Race (Tallinn) – klassid RS Feva, 29er, 49er
6) 27.-29. juuli Kalevi Jahtklubi meistrivõistlused (Tallinn) – klassid Optimist, Zoom8, Laser 4.7, Laser Radial, Laser Standard, 49er
7) 24.-26. august Tallinna Jahtklubi karikavõistlused (Lohusalu) – klassid Optimist, Zoom8, Laser 4.7, Laser Radial, Laser Standard
8) 14.-16. september Pärnu Sügisregatt (Pärnu) – klassid Optimist, Zoom8, Laser 4.7
9) 21.-23. september Tallinna Nädala regatt (Tallinn) – klassid Laser Radial, Laser Standard, RS Feva, 29er, 49er, F18, Techno 293, RS:X, Formula, Foil

Purjetamise Eesti Meistrivõistluste kodulehekülg
Purjetamise Eesti Meistrivõistlused Facebook’is

Eesti Jahtklubide Liitu toetavad Vopak E.O.S., Liviko, Strand, Eesti Meedia, Helly Hansen, Matek ja LTT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles