Juhtkiri: talumatu julmus – kuidas seda peatada? (19)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tapetud luigepojad.
Tapetud luigepojad. Foto: Facebook

Viimastel päevadel avalikkuse ette jõudnud teated inimeste erakordselt julmast käitumisest metsloomade suhtes tekitavad viha ja abituse tunde. 21. sajandi tsiviliseeritud ja haritud inimese juurde peaks ju kuuluma võime olla looduse kaasteeline, teadmine, et keskkonda kahjustades kahjustatakse iseennast.

Eesti Metsloomaühing tõi nädalavahetusel šokeeriva sõnumi, et linnurikkalt Paljassaare hoiualalt leiti inimese tapetud luigepojad. Eesti Jahimeeste Selts on tänavu teatanud juhtumitest, kus autolt löögi saanud suuruluk on jäetud piinlema ja surema. Viimati leidis juhuslik mööduja nii hukkunud karu. Inimeste julmust ja ükskõiksust on raske mõista – ravida saab seda aga vaid hoiakute muutmise ja käitumiskultuuri kaudu.

Ülimalt häirivate uudiste valguses on ometi positiivne, et keskkonnateemadega tegelevad mittetulundusühingud mitte ainult ei hüüa appi, vaid jagavad iga sellise juhtumi puhul ka teavet, mida peale hakata. Sest näib, et teadmisi tõepoolest napib.

Kommentaarid (19)
Copy
Tagasi üles