Vastus poliitikute kriitikale: Valga aukodanikuks sai teenekas günekoloog

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga, 10.06.2018

Valga aukodanik Erika Kaša sai kätte raemedali. Kontsert ja medali üleandmine leidis aset Valga Jaani kirikus.



Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees
Valga, 10.06.2018 Valga aukodanik Erika Kaša sai kätte raemedali. Kontsert ja medali üleandmine leidis aset Valga Jaani kirikus. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees Foto: Arvo Meeks / LEPM

Valga vallavolikogu valis üksmeelselt linna aukodanikuks nii Eestis kui ka Lätis 46 aastat günekoloogina töötanud Erika Kaša. Sellega soovib omavalitsus veel kord tunnustada 1. juulist suletava Valga haigla sünnitusosakonna head tööd ja kinnitada poliitikutele, et lahmiv kriitika maakonnahaiglate pihta pole põhjendatud.

«Miks maanaine sünnitusvalude või läinud vetega peaks veel autosse istuma ja kaugele sõitma?» sõnas Valga värske aukodanik Erika Kaša Aktuaalsele kaamerale, lisades, et Tartu ja Valga vahe on ikka väga suur.

«Vaieldamatult on see toetusavaldus doktor Erika Kašale, kuid kaudselt võib mõelda ka nii, et me tunnustame oma sünnitusosakonna töötajate tööd ja väga loodame, väga loodame - meil on aega veel 1. juulini -, et teha õiged otsused ja toetada sünnitusosakonna jätkusuutlikku üleminekut uuele tööstiilile järgneval aastal,» selgitas Valga vallavolikogu esimees ja naistearst Külliki Siilak, kuidas aukodaniku valimine on sisuliselt teine toetusavaldus Valga haigla sünnitusosakonna säilitamiseks. 

Vald märgib, et 75aastase Erika Kaša panus töösse on tähelepanuväärne, sest ta on aastate jooksul vastu võtnud üle tuhande sünnituse, teinud hulgaliselt keisrilõikeid ja günekoloogilisi operatsioone ning tänu temale on Valga haigla sünnitusosakond tuntud ja tunnustatud ka Lätis. 

Loe lähemalt ERR-i uudisteportaalist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles