Ligi 500 gümnaasiumilõpetajat ootab tänavu kuldmedal

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eduka keskkooli lõpetamise eest antavad kuld- ja hõbemedalid.
Eduka keskkooli lõpetamise eest antavad kuld- ja hõbemedalid. Foto: Margus Ansu

Praeguse seisuga on Riiklikult Eksami- ja Kvalifikatsioonikeskuselt (REKK) tellitud 469 kuldmedalit Eesti kõige edukamatele gümnaasiumilõpetajatele.

REKKi infojuht Eeva Sirel selgitas Postimees.ee’le, et väiksed muudatused võivad medalisaajate arvus veel tulla, kuid suurusjärk peaks jääma samaks.

Kõige enam on eksamikeskuselt medaleid tellinud Tallinna haridusamet – vastavalt 130 hõbe- ja 160 kuldmedalit. Tartu maavalitsus on tellinud 50 hõbe- ja 64 kuldmedalit.

Suuremat medalisadu on oodata ka Kohtla-Järvel, kus lõpetajad peaksid saama 22 hõbe- ja 40 kuldmedalit. Pärnu linnas läheb esialgsete andmete kohaselt jagamisele 15 hõbe- ja 22 kuldmedalit. Ida-Viru maavalitsus on eksamikeskuselt tellinud 12 hõbe- ja 20 kuldmedalit, Viljandi maavalitsus aga mõlemaid medaleid 15. Küllaltki palju medaleid läheb jagamisele ka Jõgevamaal: vastavalt 13 hõbe- ja 12 kuldmedalit.

«Meil on hetkel veel üks omavalitsus, kellel ei ole kõikide koolide andmeid. Nende tellimus võib järgmise nädala jooksul muutuda, ülejäänute osas on muutuste tõenäosus üsna väike,» märkis Eeva Sirel.

Muudatused võivad tekkida ka oodatust kehvemate eksamitulemuste tõttu (nt õpilane saab kulla asemel hõbemedali või jääb medalist sootuks ilma).

Kuldmedali saab 12. klassi õpilane, kellel on X, XI ja XII klassi kõigis õppeainetes aasta- ja koolieksamihinded «5» ja käitumine eeskujulik või hea.

Hõbemedali saab 12. klassi õpilane, kelle lõputunnistusel on hinded «5» ja kuni kaks aasta- või koolieksamihinnet «4» , käitumine aga eeskujulik või hea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles