Farmi keefir punapeedi- ja hapukurgitükkidega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Farmi Piimatööstus AS

Tuunitud keefir – täidab kõhtu, jahutab kiiresti, maitseb hästi

Kes oskab korgi lahti keerata, see suvel juba nälga ei jää, sest uus punapeedi- ja hapukurgi keefir mahub ikka kotti.

Olgem ausad, kiired ja lihtsad valikud on suvel kõige paremad. Milleks mõelda piknikumenüüle, murda pead joogi-söögi üle, kui võid haarata kaasa keefiri punapeedi- ja hapukurgitükkidega ja lihtsalt teele asuda.

Uut Farmi keefirit võib vabalt tarbida kahel moel. See sobib külmaks janukustutajaks, aga võib olla ka kiire ja lihtsa suvelõuna nurgakiviks. Muide, 750-grammisest pakist tuleb välja kaks portsjonit, nii et ka sõber ei jää pika näoga pealt vaatama.

Pole juhus, et Farmi lõi uue keefiri retsepti hapukurgi ja punapeedi ümber. On need ju eestlaste ammused lemmikud, mis olulisel kohal paljudes toitudes, mida me maast-madalast teame.

Tuleb tunnistada, et uue keefiri maitse on hästi paigas. Selle nimel teevad tööd murulauk, till, kuivatatud küüslauk ja isegi porgandimahl ning veiniäädikas. Särtsu lisab roheline pipar.

Parimaks lisandiks külmale einele on muidugi rukkileivast tehtud võileivad. Kui röster lähedal, tee leivad enne tuliseks. Külm ja maitsev keefir koos soojade võileibadega peletab suveväsimuse ja paneb maitsemeeled elama.

Tasub meeles pidada, et maitsvate lisandite kõrval on alles kõik keefiri head ja tuntud plussid. See valgurikas ja väherasvane jook sisaldab palju kasulikke baktereid, mis rahustavad ning tasakaalustavad seedimist.

Sõite ja seiklusi täis suvekuudel on just viimane omadus väga oluline, sest ikka tuleb ette päevi, kui meil ei õnnestu toituda nii korrapäraselt kui argipäevadel oleme harjunud.

Ja lõpuks üks nipp grillisõbrale. Kui kanaliha jääb tihti grillimata, sest see läheb grillil liiga kuivaks, aitab siingi keefir punapeedi- ja hapukurgitükkidega. Kasuta seda kui valmis marinaadi, mis hoiab kanaliha mahlasena. Lisaks üllatad teisi grillisõpru uue maitsega!

Uuest Farmi punapeedi- ja hapukurgitükkidega keefirist loe lähemalt SIIT.

Copy
Tagasi üles