Võhma rabas oli tulekahju

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võhma raba põleng.
Võhma raba põleng. Foto: Kenno Soo

Pühapäeval kell 10.01 sai päästeteenistus väljakutse Põhja-Sakala valda rabapõlengule. Kohale jõudnud päästjad selgitasid välja, et Võhma rabas põlevad 200-ruutmeetrisel alal pinnas ja kuivanud sammal. 

Sündmuspaigal viibinud Sakala kaastöötaja Kenno Soo sõnul oli tulekahju teisel pool rabajärve ja suure masinaga oli raske sinna pääseda. Päästjatel õnnestus põleng siiski kustutada.

Päästeamet tuletab meelde, et tulekahju on kergem ennetada, kui seda hiljem kustutada, see tähendab, et looduses tuleks liikuda ja käituda hoolivalt. Mootorsõidukiga looduses sõitmist tuleks vältida, auto tuleks parkida mittesüttivale pinnasele ja mitte sõita ATV-ga turbasel pinnal. Auto väljalaskesüsteem võib kuiva looduse süüdata ja ATV-ga turbapinnal sõites võib koguneda turbamulla tolm sõiduki summutile ning selle kuumenedes ja tagasi maapinnale kukkudes võib puhkeda tulekahju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles