35 aastat kadunud USA sõjaväelane leiti Californiast valenime alt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kapten William Howard Hughes, Jr..
Kapten William Howard Hughes, Jr.. Foto: AP/Scanpix

USA õhuväe ohvitser, kes kadus jäljetult 1983. aastal, avastati Californias valenime alt elamas.

Kapten William Howard Hughes, Jr. ehk Barry O'Beirne tunnistas üles oma tõelise identiteedi pärast passi võltsimise tõttu USA julgeoleku huviorbiiti sattumist.

USA diplomaatilise julgeoleku teenistus vahistas Hughesi 6. juunil pärast seda kui mees oli intervjuu käigus oma tegeliku identiteedi üles tunnistanud.

Hughes sõnas, et muutus õhuväes depressiivseks ning lõi oma endise elu eest põgenemiseks valeidentiteedi. Alates 1983. aastast on mees elanud California osariigis.

Viimati käis ta välismaal 1983. aasta 18. juulis, mil kohtus Hollandis NATO ametnikega. Sealt pidi ta naasma Ühendriikidesse, kuid ei ilmutanud endast mingit märki. Sõjavägi kuulutas ta desertööriks.

Viimati nähti Hughes`i New Mexico osariigis Albuquerques, kus ta võttis 19 erinevas pangakontoris kokku välja 28 500 dollarit.

Hughesil oli juurdepääs salastatud infromatsioonile nii Ühendriikides kui NATOs. Ta vastutas NATO väeüksuses salastatud planeeringute ja pealtkuulamissüsteemide eest.

Hughes ootab eeluurimiskohust. Pole teada, millised süüdistused talle esitatakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles