Lennukiangaaris mängib ja ehitab Tönk

Kerli Jõgi
, teatrikriitik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lavastuses «Eesti mängud. Tönk» liiguvad vaatajate ees kärmelt ringi ja mõnikord ka aelevad maas fantastilistes kostüümides noored näitlejad. Ansambel on paigutatud ratastel mänguplatsile, mis asub enamasti etenduspaiga paremas servas.
Lavastuses «Eesti mängud. Tönk» liiguvad vaatajate ees kärmelt ringi ja mõnikord ka aelevad maas fantastilistes kostüümides noored näitlejad. Ansambel on paigutatud ratastel mänguplatsile, mis asub enamasti etenduspaiga paremas servas. Foto: Kristjan Teedema

Von Krahli ja Eesti Kontserdi koostöös sündinud lavastus «Eesti mängud. Tönk» värskendab Raadi lennukiangaari välimust ja demonstreerib koha sobivust suurlavastuste etendamiseks. Seevastu lavaruumi ehitab lavastus hoopis ürgsema keskkonna, milles avaldub inimeksistentsi vaimne ja füüsiline karkass.

Lavastuse trükistes ja veebimaterjalides figureerib esikohal folkbändi Trad.Attack! nimi, kuid harjumuspärast kontserdielamust siit siiski ei saa. Kuigi Trad.Attack! on kahtlemata hea publikumagnet, ei piirdu bändi roll lavastustervikus ainult sellega. Bänd on küll täiskoosseisus laval, kuid ei moodusta lavastuse keset.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles