Kahtlus: Eesti mees teenis bitcoine varastades mitu miljonit eurot

Sander Punamäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bitcoini sümboliseeriv kujutis.
Bitcoini sümboliseeriv kujutis. Foto: Igor Kralj/PIXSELL/PA Images/Scanpix

Küberkuritegude büroo pidas kinni mehe, keda kahtlustatakse aastate jooksul tuhandete bitcoinide varguses, millega ta teenis vähemalt 2,5 miljonit eurot.

Politsei jõudis mehe vahistamiseni tänavu maikuu alguses, aga täpset ülevaadet tema tegudest veel pole, kirjutab Hans Lõugjas tehnikaportaalis Geenius.ee.

Kahtlusaluse mehe tegutsemisviis oli proovida siseneda võõrastesse meilikontodesse proovides lihtsalt kuskilt lekkinud kontodelt pärit paroole.

Mõned ohvrid hoidsid oma kirjakastis krüptoraha walletite privaatvõtmeid või paroole, millele ta nii ligi pääses, kuid teiste ohvrite puhul oli kirjakast viis, kuidas pääseda ligi näiteks mõne teenusepakkuja, vahetuskeskkonna või krüptobörsi kontole.

Hetkel on käimas eeluurimine, kuid selge on see, et 29-aastase Eesti mehe minevik pole päris puhas – ta on varemgi kelmuse eest karistuse saanud, ent pärast seda pööras ta tähelepanu krüptoraha maailma poole. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles