Savisaare-Toobali skeemid toovad Keskerakonnale hiigelnõude (24)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna kampaania 2013. aastast.
Keskerakonna kampaania 2013. aastast. Foto: Toomas Huik

Keskerakonna vanadesse võlgadesse on korraga hambad sisse löönud nii endine usaldusmees, erakondade rahaasjade uurijad kui ka riigiprokuratuur. Nõuete kogusumma ületab 1,5 miljonit eurot. Nende kohtus jõusse jäämine viiks erakonna pankroti äärele.

Keskerakonna endine ihureklaamiärimees Paavo Pettai on otsekui või sees. Kuigi rahaliselt on tal rasked päevad, on talle tekkinud kaks ebatõenäolist liitlast – riigiprokuratuur ja Erakondade Rahastamise Järelevalve Komisjon (ERJK).

Viimane saatis mai algul riigiprokuratuuri kuriteokaebuse, mille alusel lükati Wismari tänaval käima järjekordne Keskerakonna kriminaaluurimine. Sel korral pole mängus mitte üksnes maine, vaid ka väga-väga palju raha.

Kogu lugu puudutab erakonna eksjuhi Edgar Savisaare ja endise peasekretäri Priit Toobali skeeme aastatest 2013–2015.

Nimelt oli ERJKd juba pikalt vaevanud kahtlus, et Keskerakonna toonane raamatupidamine polnud puhas, kuna ei klappinud majandusaasta aruannetes avalikkusele esitletuga. Vett segasid veel Pettaile võlgade katteks antud garantiikirjad, kunagine hämar majatehing Tartus ja veider tegevus partei sularahakassaga.

Abi saabus märtsis sealt, kust seda vaevalt oodati.

Kommentaarid (24)
Copy
Tagasi üles