Setomaa hakkab ehitama mahetulevikku (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Setomaa
Setomaa Foto: Mauri Laurits

18. juunil algusega kell 13 toimub Värska kultuurikeskuses visioonikonverents “Mahe Setomaa”, mille eesmärk on tõsta inimeste teadlikkust mahepõllumajanduse mõjudest ja võimalustest.

„70 protsenti Setomaa elanikest soovis ühist Setomaa valda, et kujundada oma tulevikku ise. Setomaa inimesed on kohtumistel väljendanud soovi elada tervislikus ökoloogiliselt tasakaalus keskkonnas,“ ütles Margus Timmo Setomaa Valdade Liidust. „Visioonikonverentsil küsime endalt, kas ja kuidas on võimalik muuta Setomaa maad ja metsad mahedaks. See teekond ei ole lihtne, sest paljud on oma tootmise intensiivselt üles ehitanud, sest põllumajanduspoliitilised meetmed on seda soodustanud.Põllumehed tunnevad huvi, kuidas oleks võimalik intensiivpõllunduselt mahepõllundusele üle minna.“

Konverentsil peavad ettekandeid maaamajanduse ja metsanduse valdkonna teadlased ametnikud ja ka praktikud.

Esimene osa on pühendatud mahemaa kasulikkusele. Kõneldakse mahemajanduse ohtudest ja võimalustest, mahetootmise eelistest ning mahemetsadde võimalikkusest.

Teise osa eesmärk on vahetada mõtteid tõhusa, ent mõistlikust tootmise üle. Juttu tuleb komposti tähtsusest mullas ja kasvusubstraatides, mahedate metsasaaduste varumisest, mahemesindusest ning maheteraviljakasvatuse võimalustest.Kolmandas osas keskendub konverents mahetoodangu turustusele ja müügile. Kõneldakse mahetöötlemisest, Eesti ja Euroopa mahetoiduturust, mahetoodete turustamisvõimalustest Eestis ja eksportturgudel

Konverentsile on oodatud kõik huvilised.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles