Sri Lanka rajab hulkuvate koerte kaitsealad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Sri Lanka teatas täna plaanist rajada kaitsealad hulkuvatele koertele. Kava eesmärgiks on vähendada ohtu, mida penid kujutavad endast inimestele, ning võidelda marutaudiga.


Alates 2005. aastast on budistlikus Sri Lankas hulkuvate koerte tapmine keelatud. Tervishoiuministeeriumi andmeil kulub aga üle viie miljoni dollari aastas koeralt hammustada saanud inimeste ravile.

«Me tahame hoida hulkuvad koerad kaitsealadel, et avalikud kohad oleksid inimestele turvalised,» ütles Sri Lanka tervishoiuministeeriumi esindaja uudistevõrgule AFP. Tema sõnul avatakse esimene koerte vabaõhuvarjupaik paljude budistlike palverännakute sihtpunktiks olevas Anuradhapura linnas.

Tervishoiuministeeriumi esindaja sõnul elab nende riigis hoolimata steriliseerimiskampaaniatest umbes 2,5 miljonit hulkuvat koera. Nelja aasta eest oli sama number 2,3 miljonit. Sama asutuse statistika kohaselt saab hulkuvalt koeralt hammustada keskmiselt 2000-2500 srilankalast päevas.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles