Kolmapäeval näeb Ülemiste Citys maailmatasemel prügikunsti

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunstnik Susana Sanromanist tutvumas etenduse jaoks Ülemiste City prügiga.
Kunstnik Susana Sanromanist tutvumas etenduse jaoks Ülemiste City prügiga. Foto: Mainor Ülemiste

Maailmas üha suuremat kuulsust koguv Hispaania päritolu kunstnik Susana Sanroman kohandas Ülemiste Citys kolmapäeval, 13. juunil kell 12 Ülemiste Citys toimuva keskkonnateemalise kogukonnapäeva publiku jaoks oma prügiteemalise etenduse «To Waste or Not to Waste».

Selle tasuta etenduse näol on tegemist interaktiivse performance’iga, mille käigus kunstnik väljendab oma tarbimis- ja jäätmekäitlusharjumusi kostüümide kaudu. Sel viisil osutab autor käegakatsutavalt konsumerismi efektidele.

Tallinn Art Weeki ja Haus Galeriiga koostöös vaatajateni jõudev etendus on osa autori tarbimiskultuuri vastasest sõnumist, mida ta käsitleb pikemalt Tallinn Art Weeki raames 16. juunil Noblessneri Laevatehase hoones esietenduva performance’iga.

Autori Susana Sanromani hinnangul on prügiprobleem selle tõendiks, kuidas Jumala mängimine viib iseenda orjastamiseni. «Planeedi on vallutanud postindustriaalsed ja postkapitalistlikud jõud, uue generatsiooni tehnoloogiliste ja progressiivsete eelistega inimesed on muutmas ja mõjutamas maakera enneolematul määral. Oleme kõigest üks loomaliik teiste seas, kuid samal ajal oleme ka kurjategijad ja ohvrid.»

Ülemiste City keskkonna- ja toiduteemalist kogukonnapäeva peetakse kolmapäeval Lõõtsa 5 pargis kell 11:30–14:00, mille käigus toimub ka World Cleanup Day prügikaardistuse avalöök ja teised keskkonnasõbralikud tegevused. Üritus on tasuta kõigile huvilistele.

Kunstnik Susana Sanromanist tutvumas etenduse jaoks Ülemiste City prügiga.
Kunstnik Susana Sanromanist tutvumas etenduse jaoks Ülemiste City prügiga. Foto: Mainor Ülemiste
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles