Taliban hõivas enesetapurünnakutega Afganistanis järgmise piirkonna (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Afganistani politsei on valvel, aga enesetapurünnakud jätkuvad.
Afganistani politsei on valvel, aga enesetapurünnakud jätkuvad. Foto: Rahmat Gul / AP

Talibani võitlejad tapsid Afganistanis kohaliku ametniku ja hõivasid riigi põhjaosas piirkonna, teatasid ametnikud täna, süüdistades mässulisi valitsuse väljakuulutatud relvarahu rikkumises.

Faryabi ja Sari Puli põhjaprovintsides puhkes Afganistani julgeolekujõudude ja Talibani võitlejate vahel äge sõjategevus ning ametnikud teatasid täpsustamata ohvritest kummalgi poolel.

Täna öösel tapeti Faryabi Kohistani piirkonna kuberner ning veel kaheksa inimest, teatas provintsikuberneri pressiesindaja Jawed Bidar, süüdistades tapmistes Talibani. Ta lisas, et mässulised võtsid piirkonna oma kontrolli alla ja seda kinnitas ka provintsi politseiülem Nabi Jan Mullah Khail.

Taliban võttis vastutuse rünnaku eest Faryabis ning teise rünnaku eest Sayadi piirkonnas Sari Puli provintsis, kus provintsikuberneri pressiesindaja Zabiullah Amani sõnul sõjategevus kestab.

«Suur arv Talibani võitlejaid ründas mitut küla...võitlus jätkub ja mõlemal poolel on ohvreid,» ütles Amani. «Me oleme palunud lisajõude.»

Teine enesetapuründaja ründas täna öösel Afganistani kaguosas Ghazni provintsis piirkonnavalitsuse hoonet, tappes viis politseinikku ja vigastades 26, teiste seas piirkonna kuberneri, ütles Ghazni kuberneri pressiesindaja Arif Noori.

Noori süüdistas rünnakus Talibani, ehkki keegi selle eest veel vastutust võtnud ei ole.

Afganistani president Ashraf Ghani kuulutas neljapäeval ramadaanikuu lõpetavate Eid al-Fitri pühade ajaks ajutise relvarahu Talibaniga, kuid operatsioonid äärmusrühmituse Islamiriik vastu jätkuvad.

«Relvarahu jõustus täna hommikul,» ütles siseministeeriumi pressiesindaja Najib Danish. «Oleme andnud vägede käsu kaitsta end kogu jõuga vaenlase eest, mis ei austa midagi.» 

Talibani rünnakud langevad ajale, kui Kabuli külastab Pakistani mõjuvõimas sõjaväejuht kindral Qamar Javed Bajwa, ütles Pakistani sõjaväe pressiesindaja kindralmajor Asif Ghafoor.

Afganistan on süüdistanud Pakistani pikka aeg Talibani toetamises ja selle liidritele redupaiga andmises. Islamabad eitab seda.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles