Nõmme demokraatia: eakate nõukogu liikmeid ei määrata, vaid valitakse

Sten Torpan
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõmme maja
Nõmme maja Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Kolmapäeval kell 14 toimub Nõmme Maja aulas Nõmme eakate nõukogu moodustamise koosolek, teatas Nõmme linnaosavalitsus.

Tallinna linn ja mittetulundusühing Eesti Pensionäride Ühenduste Liit sõlmisid aprilli alguses heade kavatsuste kokkuleppe, mille järgi luuakse iga linnaosavalitsuse juurde eakate nõukogu.

«Arvestades seda, et elanikkond järjest vananeb, on tervitatav, et eakamate inimeste seisukohtadele rohkem tähelepanu pööratakse,» kommenteeris Nõmme linnaosavanem Grete Šillis.

«Viise, kuidas seesugune nõukogu linnaossa luua, on mitu. Osa linnaosavanemaid on nimetanud nõukogu liikmed ise, osa moodustab nõukogud valimiste teel. Viimase variandi kasuks on otsustanud Nõmme. Eakate nõukogu valimispäeval saab iga väärikas nõmmekas seada üles oma kandidatuuri ning osutuda valituks,» lausus Šillis.

«Nõmmel on palju aktiivseid eakaid, kes võiksid sellesse nõukogusse kuuluda. Linnaosavalitsuse soov on, et vastavas kogus oleksid ennekõike inimesed, kes tõepoolest soovivad seda rolli võtta ja kanda,» selgitas linnaosavanem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles