Kim ja Trump lubavad uut ajajärku

Merili Arjakas
, Suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Singapuri tippkohtumine andis Põhja-Korea liidrile Kim Jong-unile võimaluse näidata end Ameerika Ühendriikide riigipea Donald Trumpiga võrdväärse juhina.
Singapuri tippkohtumine andis Põhja-Korea liidrile Kim Jong-unile võimaluse näidata end Ameerika Ühendriikide riigipea Donald Trumpiga võrdväärse juhina. Foto: Susan Walsh/AP/scanpix

Eile Singapuris toimunud esmakohtumisel allkirjastasid Ameerika Ühendriikide president Donald Trump ja Põhja-Korea juht Kim Jong-un neljapunktilise dokumendi, mis peaks panema aluse kestva ja stabiilse rahu loomisele Korea poolsaarel, milles analüütikud aga kahtlevad.

Dokumendis kirjas olevast tähtsam on see, mida seal ei ole. Analüütikute hinnangul on tegu veel hõredama leppega kui Panmunjeomi deklaratsioon, mis sõlmiti Kimi ja Lõuna-Korea presidendi Moon Jae-ini esmakohtumisel tänavu aprillis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles