Põhja-Korea liider kutsus USA presidendi visiidile

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump ja Kim Jong-un.
Donald Trump ja Kim Jong-un. Foto: KCNA / REUTERS

Põhja-Korea liider Kim Jong-un edastas tippkohtumise ajal USA presidendile Donald Trumpile küllakutse Pyongyangi, teatas kolmapäeval riiklik uudisteagentuur KCNA.

"Kim Jong-un kutsus Trumpi sobival ajal Pyongyangi külastama ja Trump esitas vastukutse Ühendriikidesse," edastas agentuur.

"Mõlemad riigijuhid võtsid heameelega teineteise kutsed vastu," jätkati uudises.

Agentuuri hinnangul tähendab kohtumine radikaalset muutust kahe riigi vahelistes suhetes.

USA president kiitis teisipäeva õhtul sotsiaalmeedias tippkohtumist Singapuris ja kinnitas, et sai Kimiga väga hästi läbi.

"Nagu ma juba täna päeval varem ütlesin, et kes tahes võib sõda alustada, kuid vaid kõige vapramad suudavad sõlmida rahu," märkis Trump.

Lõuna-Korea president Moon Jae-in tervitas Trumpi ja Kimi kohtumise tulemust, nimetades seda "ajalooliseks sündmuseks", mis lõpetab viimase külma sõja aegse konflikti.

"Tervitan kogu südamest Põhja-Korea ja USA ajaloolise tippkohtumise edu. 12. juuni Sentosa kokkulepe läheb ajalukku sündmusega, mis aitas kaotada maailmast külma sõja viimase pärandi," ütles Moon.

Lõuna-Korea riigipea tunnustas Trumpi ja Kimi "vaprust ja meelekindlust, et mitte leppida iganenud ja tuttava reaalsusega, vaid astuda julge samm muutuste suunas".

Moon ütles, et Trump saatis korda "vägiteo, millega keegi ei ole kunagi hakkama saanud" ja lisas, et ka Kimi mäletatakse tulevikus "juhina, kes tegi ajalugu, astudes esimese julge sammu maailma poole".

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles