Mali armee teatas kümne islamisti tapmisest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ÜRO rahuvalvaja Mali keskosas asuvas Moptis.
ÜRO rahuvalvaja Mali keskosas asuvas Moptis. Foto: SEBASTIEN RIEUSSEC / AFP

Mali valitsusväed tapsid teisipäeval riigi keskosas puhkenud lahingus kümme pühasõdalast, teatas kaitseminister Tiena Coulibaly.

"Mali sõjaväelased neutraliseerisid Karakindes kümme terroristi ning konfiskeerisid relvi, laskemoona ja lõhkeseadeldisi," täpsustas minister.

Karakinde asub Mopti regioonis.

Coulibaly tänas kohalikke toetuse eest ja kutsus inimesi ka edaspidi üles toetama kaitsejõude võitluses terrorismiga kõigis selle vormides.

Mali keskosas sai alles möödunud laupäeval lahingus surma kolm sõdurit ja 13 terroristi.

Pantsusmaa president Emmanuel Macron kutsus esmaspäeval rahvusvahelisi doonoreid üles toetama võimalikult kiiresti rahaliselt Saheli regionaalset terrorivastast ühisüksust.

Burkina Faso, Tšaad, Mali, Mauritaania ja Niger moodustasid eelmisel aastal džihadistidega võitlemiseks ühisüksuse G5 Sahel, mis peaks koondama viiest riigist kokku 5000 sõduri. Üksus tegutseb koostöös Prantsuse operatsiooniga Barkhane.

Üksus pidanuks saama mehitatud märtsiks, kuid probleemiks on rahastus, sest selle liikmesriigid on maailma vaeseimate riikide seas ning nende sõjaväed on kehvasti relvastatud.

ÜRO hoiatas teisipäeval samas Saheli regioonis üha süveneva näljahäda eest, mis on saavutanud taas kõrgpunkti pärast 2012. aasta toidukriisi.

Maailmaorganisatsiooni andmetel on Burkina Fasos, Tšaadis, Malis, Mauritaanias, Nigeris ja Senegalis pea kuuel miljonil inimesel suuri raskusi enda toitmisega ja 1,6 miljonit last kannatab alatoitumise all.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles