ÜRO hoiatusel süveneb Sahelis näljahäda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mark Lowcock.
Mark Lowcock. Foto: LOUAI BESHARA / AFP

ÜRO hoiatas teisipäeval Saheli regioonis üha süveneva näljahäda eest, mis on saavutanud taas kõrgpunkti pärast 2012. aasta toidukriisi.

Maailmaorganisatsiooni andmetel on Burkina Fasos, Tšaadis, Malis, Mauritaanias, Nigeris ja Senegalis pea kuuel miljonil inimesel suuri raskusi enda toitmisega ja 1,6 miljonit last kannatab alatoitumise all.

"Toiduvarud on otsakorral miljonitele inimestele. Pered jätavad söögikordi vahele, võtavad lapsi koolist ära ja loobuvad tervishoiuteenustest, et toidu jaoks raha kokku hoida," kirjeldas ÜRO humanitaarabijuht Mark Lowcock.

Kuues riigis on tõsine alatoitumus suurenenud möödunud aastaga võrreldes 50 protsenti. Lowcocki hoiatusel võib toiduabi vajavate inimeste arv lähiajal kasvada 6,5 miljonini.

Lowcock kutsus rahvusvahelisi doonoreid üles kiiresti toiduabi suurendamisele, et ära hoida kõige hullemat.

Pantsusmaa president Emmanuel Macron kutsus esmaspäeval rahvusvahelisi doonoreid üles toetama võimalikult kiiresti rahaliselt Saheli regionaalset terrorivastast ühisüksust. Varem sel astal lubasid rahvusvahelised doonorid ühisüksusele 414 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles