Eesti Rahva Muuseumis laulavad Uku, Vanemuine ja Kungla rahvas

Aime Jõgi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dirigent Risto Joost orkestri ja koori ees.
Dirigent Risto Joost orkestri ja koori ees. Foto: Tallinna Filharmoonia

14. juunil kell 19 algab Eesti Rahva Muuseumi suures saalis rahvusromantiline Eesti muusika kontsert «Siin on ilus elada», mille peateos on «Uku ja Vanemuine ehk Eesti jumalad ja rahvad».

«Uku ja Vanemuine ehk Eesti jumalad ja rahvad» on 110 aastat tagasi esmakordselt ette kantud Karl August Hermanni lauleldus, millele Raimo Kangro tegi 1997. aastal uue orkestratsiooni, ning millele seekordseks ettekandeks kammerorkestriga on teinud uue seade Rasmus Puur.

Kontserdil kõlavad nii soolo- kui ka koorinumbrid, solistid on Hele-Mall Leego (Salme), Raul Mikson (Endel), Aarne Talvik (Uku), Rainer Vilu (Vanemuine), Joosep Trumm (Lemmingine), Allan Vurma (Sarvik).

Ettekandele tulevad palad ka Veljo Tormise «Ingerimaa õhtutest» ja «Kevade süidist». Samuti Lydia Austeri «Meloodia keelpilliorkestrile», Mart Saare «Läksin metsa kõndimaie», Heino Elleri «Kodumaine viis» ja Aleksander Kunileidi «Sind surmani».

Eesti Filharmoonia Kammerkoori ja Tallinna Kammerorkestrit juhatab Risto Joost, kes märkis, et kavas on Eesti heliloojate muusikat eri sajanditest. Selles on rahvuslikkust, muhedust, huumorit ja koorilauljad lisavad ka pisut rahvatantsu.

«Tunnistan, et juba ootan neid kontserte, repertuaar on väga huvitav ning koori ja orkestri koosmusitseerimine on alati pidupäev,» lisas Risto Joost, kes usub, et publikul saab olema väga eriline õhtu.

Risto Joosti sõnul sobib kava väga hästi Eesti Rahva Muuseumisse.

Sama kava kantakse ette ka 15. juunil Triigi Filharmoonias Saaremaal ja 16. juunil Kadrioru pargis Tallinnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles